Stockholms guid för en fantastisk promenad!

Stockholms guid för en fantastisk promenad.

Hur underbart vackert är det inte i Stockholm? Något av det bästa som finns är att gå genom staden och se på de vackra byggnaderna som sträcker sig upp mot himlen.

Denna morgon gick jag ut på en promenad genom staden för att njuta av solen som värmer oss allt mer för varje dag. Självklart hade jag kameran med mig och jag passade på att fotografera några av mina favoritbyggnader som jag passerade och jag tänkte presentera dem för er idag. Kanske kan ni passa på att gå förbi ifall ni är ute och promenerad genom staden någon dag!

Jag klev av tunnelbanan i Hötorget för att börja min promenad genom staden. Jag gick i takt med stadens puls längs Kungsgatan och såg in genom alla skyltfönstren jag passerade. Jag såg på det nya vårmodet som börjar fylla affärerna och jag kände inspirationen flöda. Till slut kom jag fram till byggnad Nr 1 och jag insåg att byggnaderna som fyller vår vackra stad sprider otroligt mycket vårinspiration! Så här är byggnad nummer ett Birger Jarlsgatan 20, eller som många känner igen denna kosning, Spy Bar. En av Stockholms mest populära nattklubbar. Men titta bara på denna byggnad, vem skulle inte vilja se hur det ser ut på insidan av denna fasad?

Jag fortsatte min promenad förbi Stureplan ner längs Birger Jarlsgatan, ner mot vattnet. Jag passerade den otroligt unika byggnad Dramaten men eftersom den är under upprustning för tillfället hamnade den inte på listan denna gång. Dock så är denna plats där de mest otroliga byggnaderna finns i Stockholm. För att inte tala om Grand Hotel och Dramaten kommer även mina två favoriter. Strandvägen 7B som jag gick förbi längs kajen samt, ifall jag vände mig om och blickade ut över vattnet, Nybrokajen 9.

Jag fortsatte längs Strandvägen och såg ut över vattnet och de båtarna som kan ta en till de mest vackra platserna i vår skärgård. Fåglarna kvittrade, måsarna flög högt på himlen och man kände doften av salt och vågor. Solen värmde skönt medan jag gick längs kajen och tillslut bestämde jag mig för att gå över Djurgårdsbron som förbinder Stockholms innerstad med den lilla ön ute på vattnet. För en lite längre promenad eller ifall det hade vart sommar hade jag fortsatt genom den Blå Porten och till ett otroligt mysigt café vid namn Rosendals Trädgård. Det är en helt magisk plats där man kan sitta och fika bland äppelträden eller bland plantagen bakom deras stora växthus. Men denna gång valde jag att gå en promenad och sedan hoppa på Djurgårdsfärjan för att åka tillbaka till Slussen och Gamla stan.

Och Yes. Gamla stan. Den mest fantastiska plats i Stockholm av flera anledningar. Jag har ju berättat om hur mycket jag tycker om denna plats förut. Men ifall vi ska tala om vackra byggnader och vårinspiration är denna plats en av de bästa enligt mig! Byggnaderna har en blek fast färgglad nyans som jag på en gång förknippar med vår. Egentligen passar denna del av stan till alla årstider. Vinter, vår, sommar och höst. Som sagt, denna plats är speciell. Men det är en specifik plats som är mer speciell än andra. Detta är Stortorget. Här kan man hitta en av de mest kända byggnaderna i vår stad skulle jag våga påstå, Förutom Kungahuset och Stadshuset såklart.

Här brukar turister samlas för att ta en bild på de två gamla tvillinghusen. Sedan passar de på att köpa lite fika på Chokladkoppen.se för att njuta till fullo av den historiska miljön. Men jag vet att ifall man bara fortsätter en liten bit in i gränderna kan man hitta de sötste sm¨å caféerna där inne.

Hoppas att ni fann lite inspiration till att komma ut och njuta av vår vackra stad! Dela gärna med er av vad era favoritvägar är så kan vi inspirera till ett mer aktivt liv denna vår!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

EmelieFritioff
EmelieFritioff,
det är fint men upplever att jag ser det som vardag så man ser inte allt fint runt sig tyvärr. fina bilder 🤗
nouw.com/emeliefritioff
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Jag förstår vad du menar. Man blir hemmablind! Tack så mycket 😊
nouw.com/petraelisabeth
angelicakarlsson
angelicakarlsson,
Otroligt fina bilder och perfekt för mig att läsa som ska till Stockholm i övermorgon! 😃
nouw.com/angelicakarlsson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh vad roligt! Då får du hålla utkik efter de här byggnaderna! Haha! 😃
nouw.com/petraelisabeth
bylolloz
bylolloz,
Åh vad kul att du delar med dig av detta!
nouw.com/bylolloz
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Vad roligt att du gillade det! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Melanc
Melanc,
älskar sthlm och deras fantastiska byggnader 😍 så vackra bilder du tar
nouw.com/melanc
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det är värkligen vackert här! 😃 Tack så mycket 😊
nouw.com/petraelisabeth
sannanorenius
sannanorenius,
Vackra bilder😍
nouw.com/sannanorenius
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
familjennordberg
familjennordberg,
åh detta skall jag spara
nouw.com/familjennordberg
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Vad roligt att du gillade det! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Michelle ,
jag var dör förra hengen . ska dit i maj igen . jättefina foton 👍🌸
www.michellefrandell.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh härligt! Hoppas du fick fint väder när du var här, jag har för mig att det var sol 😊
nouw.com/petraelisabeth
Hanna,
Stockholm är verkligen en vacker stad!
hannafialotta.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det är den berklingen! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Michela,
Vilka fantqstiskq bilder du tqr, hur duktig som helst är du!
www.michelacastellari.se
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Vilka underbara bilder 😊
nouw.com/sofialissmyr