Success is a decision

Do what you have to do until you can do what you want to do. Success is a decision!

Nu börjar mitt sommarvikariat leda mot sitt slut. Det är helt otroligt hur fort tiden har gått, det känns som att jag precis har börjat. Jag minns inlägget jag skrev här i juni, precis innan jag skulle börja arbeta självständigt på avdelningen, vad nervös jag var! Nu är det augusti och jag har bara fyra pass kvar totalt på hela sommaren!

Uppoffringar 

Med det sagt känns det verkligen som att sommaren börjar lida mot sitt slut. Det känns som att jag har missat hela sommaren i år eftersom att jag har arbetat natt och sovit bort hela dagarna. Men om jag ska vara ärlig har det inte gjort så mycket! Det ända jag har saknat är tiden jag har missat med min familj och mina vänner. Det har vart svårt att se dem röra sig mot nya äventyr medan jag har vart tvungen att sätta mig på tåget för att åka tillbaka till Falun för en ny arbetsperiod. Dock har jag själv börjat en resa på ett eget äventyr mot en spännande karriär och ett arbete jag älskar, vilket har gjort att jag har vaknat varje morgon förväntansfull och redo!

Nya erfarenheter 

Denna sommar har jag fått sätt saker jag aldrig trott att jag skulle få vara med på. Jag har lärt mig mer än vad jag någonsin kunnat föreställt mig. Jag har fått vara med under kejsarsnitt där jag har fått sett nya liv komma till världen. Jag har fått blivit handledd under en pågående operation av narkosläkaren som tyckte att det var roligt att jag verkade vara intresserad. Jag tror även att hon ville sälja in mig på inriktningen kirurgi, om hon bara visste! Jag har vart uppe på förlossningen och hjälp till när avdelningen saknat folk och jag har fått kollegor som har inspirerat mig till 100%.

Inspiration

Framförallt har jag blivit inpirerad av människorna jag har arbetat med. De har dragit med mig på saker som jag egentligen inte skulle ha kunnat under denna sommarperiod. Jag har blivit handledd av både sjuksköterskor och läkare som har tyckt att det har vart roligt att jag har vart intresserad. Men framförallt har jag blivit inspirerad av att de verkar ha känt sig så säkra på sin yrkesroll och i den situation som vi har vart i, att de har kunnat låtit någon som mig vara där, framme och hjälpt till.

Jag är redo!

Jag måste säga att beslutet jag tog i vintras, att jag skulle stanna i Falun över sommaren och arbeta, har vart ett riktigt bra beslut. Jag känner mig redo att gå tillbaka till skolan nu i slutet av augusti och jag känner mig redo att tackla det som väntar på praktiken på hjärtakuten. Nu är det bara hälften kvar, sedan är jag utbildad sjuksköterska!

PS. Jag har fått förlängt kontrakt på neonatalavdelningen. Jag blir kvar där ett tag till!

Love! Petra Elisabeth

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer