Sista dagen på Oktober

Jag är ledig idag, och för första gången på länge känns det som att jag faktiskt är ledig på riktigt. Jag har tagit mig ut till en liten udde vid en sjö och sitter och njuter av de varma strålarna ifån solen. Självklat har jag min kamera i handen. Det är alldeles lugnt, ingen vind som får löven att prassla, inga fåglar som seglar på himlen högt där ovanför. De har nog flygit söderut vid det här laget. Det är som att världen vet att det är sista dagen på oktober.
Denna månad har gått lika fort som de andra. Dagarna har bara flugit förbi och allt mitt fokus har legat på praktiken och skolan. Jag har nästan stängt ute allt annat faktiskt. Det har känts nödvändigt för att jag skulle klara av allt som hade med skolan att göra. Men nu är denna månad slut och det känns som att jag lämnar den med en stor suck. Av lättnad? Kanske. Jag visste att denna period skulle bli tuff och utomordentligt rolig, kanske rent utsakt livsförändrande. Och det har den vart. Jag har mött mer situationer och människor än vad jag hade kunnat föreställa mig. Och som vid alla möten med människor, påverkar det än och formar en till dem man är. Min lärare kallade till och med denna praktik för "skilsmässo-perioden" eftersom de flesta elever som går igenom den kommer ut som helt nya människor, med nya perspektiv på livet.
Under denna månad som gått, är det två saker som jag vill uppmärksamma lite extra.

1. För det första måste jag lätta mitt hjärta och skriva hur otroligt skönt det är att ha klarat av denna praktik. Det är bara två dagar kvar nu, man kan i princip säga att denna praktikperiod är förbi. Dock är det även lite tråkigt, jag trivdes väldigt bra med arbetet på avdelningen och jag har lärt mig extremt mycket! Men det har vart ett väldigt hårt arbete, speciellt då jag har behövt kombinera både praktiken och skolarbetet samtidigt. Det ska bli skönt med lite vila och att "bara" gå i skolan ett tag. Förhoppningsvis kan jag också åka hem och träffa alla igen. Det var trotts allt mer än 10 veckor sedan sist.

2. För det andra har jag insätt hur viktig fotografin är för mig och mitt liv, då jag egentligen inte gjort annat än arbetat och pluggat. Jag berättade ju om att ​jag har skaffat mig ett stativ och jag är så glad över detta fortfarande! Bara den lilla detaljen har gjort att jag fått utlopp för mina kreativa idéer på ett helt annat sätt än vad jag kunde tidigare. Detta får mig att vilja gå ut och förverkliga alla dessa idéer och dela med mig av resultatet med er. Dock har jag vart tvungen att lägga band på mig och vänta, detta har vart ganska nyttigt för mig. Det har fåt mig att inse hur mycket jag faktiskt vill ägna mig åt fotografi och hur stor del av mitt liv det faktiskt är.
Imorgon är det första dagen på november, en ny månad med nya förutsättningar. Och det är två saker som jag vill prioritera lite extra denna månad.

För det första ska jag åka hem och träffa alla människor jag älskar. Jag ska passa på att tillbringa så mycket tid som möjligt med dem den här sista delen av terminen. Som tur är verkar det inte vara många dagar jag behöver vara på plats i skolan.

För det andra ska jag vara utomhus och fotografera. Jag ska passa på att utforska världen omkring mig och vara med om små vardagsäventyr som förgyller dagarna.

Helst av allt skulle jag vilja se till att kombinera dessa två så ofta som möjligt.

För vad är livet utan små stunder av lycka och äventyr med de människor man älskar?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

ebbanordqvist
ebbanordqvist,
Men wow, vilka härliga bilder!!
nouw.com/ebbanordqvist
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir att du gillade dom 😊
nouw.com/petraelisabeth
Enhappytjej
Enhappytjej,
Så fiint inlägg! Känner också att jag vill fota mer, måste bara prioritera tiden rätt.
nouw.com/enhappytjej
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja precis, håller med dig. Jag måste ge lite mer tid till att fota. Det är så underbart 😊
nouw.com/petraelisabeth