Tacksamhets Tisdag

Min klocka ringde 05:20 denna morgon, alldeles för tidigt. Det var den tredje dagen av september månad, trotts det hängde mörkret kvar från natten som varit och skapade ett dunkelt sken i mitt rum. Varenda muskel i min kropp låg fortfarande kvar och sov. Jag ville verkligen ligga kvar i sängen! Den var sådär perfekt skön som den bara är på morgonen. Ändå drog jag av mig täcket, gick upp i den kyliga morgonluften, klädde på mig mina kläder och bestämde mig för att börja dagen.

När jag hade satt mig på den tomma tunnelbanan, där det bara fanns ett fåtal resenärer som var uppe lika tidigt som jag, fick jag en idé. Vad sägs som en tacksamhets tisdag?

En dag när man egentligen bara vill stänga av larmet och ligga kvar i sängen, men ändå måste gå upp, är en sån dag som det är lätt att låta tankarna rulla i en negativ riktning. Det är inte så konstigt egentligen. Man har ju startat dagen med att göra något som man egentligen inte vill. Men när jag satt där och såg tunnelbanestationerna fara förbi utanför fönstret bestämde jag mig för att jag faktiskt kunde ändra på det här och fokusera på det positiva istället.

Och det är just det jag tänkte göra nu.

Här är mina topp 3 saker som jag är tacksam för idag:

1. EGEN TID

Ja, att gå upp tidigt kan vara jobbigt. Men vad mysigt det är att sitta och äta frukost i lugn och ro innan alla andra vaknar. Vid 5 på morgonen känns det fortfarande som att hela världen sover. Det finna ingen stress, ingen press, inga måsten, alla sover ju! Jag tror att när jag väl har vant mig med rutinerna kommer det här blir en riktigt mysig stund!

2. SOLSKEN

Det känns att det börjar bli lite kallare i luften. Men än lyser solen och att få vara utomhus under dagens ljusaste timmar är verkligen någonting jag är tacksam för!

3. VÄNNER

När jag hade kommit tillbaka till kontoret efter en hel dag med cyklande och spring i trappor, kom min kollega fram till mig med en kopp kaffe och en halv fralla fylld med ost. Jag hade fått hälften av mellanmålet som han hade haft med sig. De är de små sakerna som betyder mest!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Autumn

Gillar

Kommentarer