The first day of spring

Solsken, vågor, fågelkvitter och svalkande havsvindar. Denna helg tittade solen fram och bjöd på ett underbart vårväder och vi passade av att njuta till 100%!

Har du märkt att vi får längre och längre perioder av vår? Denna helg var helt fantastiskt här i Stockholm. Solen sken och det var faktiskt riktigt varmt. Jag och Andreas spenderade söndagen nere i Nynäshamn, min hemstad, där vi promenerade ut på Lövhagen och till en platts som heter Knappelskär. Har du vart där?

Det var väldigt länge sedan jag var där, trotts att jag spenderade hela min barndom på dessa fantastiska platser. Men här i veckan fick jag känslan av att jag ville åka dit och då fick jag även veta att Andreas aldrig hade vart där. Därför satte vi oss i bilen för att ge oss av mot skärgården för att njuta av solen på klipporna vid havet.

Innan vi kom fram svängde vi av vid en mataffär för att köpa med oss fika och lite ingredienser för att göra mackor. Vi plockade bland annat ner jordgubbar, vindruvor, färska frallor och ostar i korgen. Det är sån där mat jag förknippar med sommaren, men jag ville verkligen bre på sommarkänslorna en dag som denna.

Väl framme vid Lövhagen parkerade vi bilen och fortsatte längs skogsstigarna ut mot havet. Solen sken på himlen och för första gången på länge var det vindstilla. Till och med här ute vid kusten.
Värmen fick snön att droppa mot marken och gräset och gamla höstlöv låg synliga mellan buskarna. Vi gick ut på klipporna och såg isen som klädde sluttningarna ner mot vattnet. Det var de sista tecknet från den storm som härjade här för någon vecka sedan. Den som fick vattnet att piska upp på klipporna och sedan frysa av den kalla vinden. Men isen var verkligen vacker mot den blåa himlen och det glänsande vattnet.

Vi utmanade ödet lite och gick ut på den hala isen som låg över klipporna, vi var helt enkelt tvungna att passa på. Vi ville komma ner till vattnet för att känna på temperaturen och isen var helt enkelt i vägen, haha. Men i grund och botten var det så skönt väder att vi bara passade på att ta av vinterjackorna och njuta av solen, lutandes mot de svala klipporna. Det var alldeles underbart så här efter den långa vintern.

Till slut packade vi upp vår matsäck där, högt uppe på ett av bergen, för att njuta av utsikten och av smakerna av sommar. Det har verkligen vart underbart att ÄNTLIGEN få uppleva den första riktiga vårdagen. Det är sjukt hur en blå himmel, vindstilla väder och en promenad på bar asfalt kan få en alldeles lycklig inombords så här efter vintern. Nu hoppas jag bara att detta håller i sig och att det bara blir varmare och varmare. Och så småningom bidra till en alldeles underbar sommar. 

Låter inte det fantastiskt?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

ALindgren
ALindgren,
Galet fina bilder, ser ju så härligt ut (och verkar)!<33
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Vad glad jag blir 😁 Det var så mysigt! 😍
nouw.com/petraelisabeth
jessina
jessina,
Wow såååfina bilder! 😍
nouw.com/jessina
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😁
nouw.com/petraelisabeth
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😍
nouw.com/petraelisabeth
Michelle,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😁😁
nouw.com/petraelisabeth
norabaath
norabaath,
Så underbart med riktigt vårväder!
nouw.com/norabaath
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja det var underbart! 😁👌
nouw.com/petraelisabeth
Maria ,
Maria ,
läser varje dag , vilken mysig helg
www.iahoglund.blogg.se
Maria ,
vi ses snart hoppas jag, kram maria
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Hej! Vad roligt att du kikar in här! 😁 hoppas vi ses snart ☺
nouw.com/petraelisabeth
rebeccavjohansson
rebeccavjohansson,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja! Det var riktigt mysigt! 🙄👌
nouw.com/petraelisabeth
Lexochlogan
Lexochlogan,
vilka bilder, helt klart värt promenaden. mysigt med fika i den miljön även om jag håller med om att det är bäst på sommaren
nouw.com/lexochlogan
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja! Så mysigt! Det är underbart att vi fått några dagar av blå himmel och sol! 😍😍 hoppas det blir en fin sommar i år ☺
nouw.com/petraelisabeth