The foult in our Stars

Vi sa adjö till Saga som plockade ihop sina saker för att ge sig av mot en föreläsning. Vi hade gått till ett café vid namn Café ’T Papeneiland för att avnjuta en underbar äppelpaj och värma oss lite medan vi väntade på att Sagas lektion skulle börja. Och medan hon skulle egna 1,5 timme i böckernas värld hade Joel och jag planerat en promenad längs Amsterdams alla kanaler mot en känd plats från en film vid namn The Foult In Our Stars.

Scenen utspelade sig vid en av alla kanalerna här i Amsterdam och vår destination var en bänk. Japp, du läste rätt. Den här platsen och bänken specifikt, blev väldigt känd efter att filmen släpptes och fungerar idag som ett minnesmärke där folk förevigar deras kärlek. Det var hit vi bestämde oss för att gå.

Promenaden skulle inte ta mer än tjugo minuter. Dock planerade vi att fotografera allt fint vi hittade på vägen dit. Vi visste att det här skulle vara en alldeles lagom promenad för att hinna innan Saga slutade.

Det tog en bra stund för oss att komma till platsen eftersom vi stannade vid varenda bro för att se på båtarna som gled fram i tunnlarna. Vi fotade allt som rörde sig och så fort solen tittade fram bakom hustaken var vi tvungna att ser på hur strålarna reflekterades i de sneda fönsterna. Jag tror jag hade tagit ca 1000 bilder innan vi kom fram till bänken.

Vi kom fram till bänken och kände igen oss på en gång. Man kunde se fönstret med det svarta gallret i bakgrunden. Det bruna teglet på husfasaden och den stora, röda gatlyktan. Det var precis samma ställe.

På bänken fanns det små citat som ''You and I Forever'' och ''Love conquers all'' nedskrivna som en symbol för evig kärlek följt av namn på de som hade vart där. Det fanns även hänglås fastlåsta på bankens ram för att markera löftena som hade sagts här. Det var en väldigt fin plats.

Eftersom det är lite svårt att bara ta en bild på en bänk ställde Joel upp som modell så att jag kunde föreviga den här platsen.

Bild från IMDB

Vi hittade till den här platsen genom att söka på första bokstaven i varje ord i titeln The Foult In Our Stars (TFIOS-Bench) på Google maps. Platsen är nämligen utmärkt där. Så ifall ni har vägarna förbi Amsterdam någon kan ni gå förbi här!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Amsterdam står på min lsita över drömresmål. Alla bilder och så även dina är så vackra från staden.
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Det var första gången vag var där och jag har oockså drömt att resa dig länge! Det var verkligen så vackert. Rekommenderar det starkt! 😃
nouw.com/petraelisabeth