Tillbakablick 2018

Det är söndag, som i vanliga fall brukar innebära en början och ett slut. Slutet på en vecka som har gått och en början på en ny. Idag är det inte bara söndag utan också den sista söndagen på år 2018. Så vad passa inte bättra än en tillbakablick på året som har gått?

Jag började det här året med förväntan, pirr i magen och en enorm känsla av att år 2018 skulle innebära en förändring för mig. Just då hade jag ingen aning om hur rätt jag skulle ha.

Det här inlägget skrev jag en av de första dagarna på det här året. För att sammanfatta det hela så skrev jag om att år 2018 skulle bli slutet av min utbildning till sjuksköterska. Hur allt skulle gå till och vad som skulle hända. Jag hade allt under kontroll, planerat och klart in i minsta detalj. Men som med mycket annat så blir det inte alltid som man har tänkt sig.

Jag vet att många i min omgivning har sin egen teori till varför detta år inte har utspelat sig på det sättet som var tänkt. Jag har fått råd och "erfarenheter" berättade för mig under tiden som gått men jag har varken berättat eller bekräftat några av dem. Kanske delar jag med mig av det någon dag men huvudsaken är att detta år fick en annan vändning bara några dagar in i februari månad. Då jag tog en paus i min utbildning, sa upp studentlägenheten och flyttade tillbaka till Stockholm.

Från att ha allt planerat för mig hade jag nu ingenting bestämt. Det fanns ingenting jag skulle göra och ingenting som väntade, ingenting förutom här och nu.

Jag tog igen förlorad tid med mina nära och kära och funderade över livet i allmänhet kan man väl säga. Och under den här tiden kom jag fram till ett och annat.

Jag började om. Började bygga upp mitt liv från början. Vad tyckte jag om, vad var viktigt och vad var oviktigt? Under den här tiden byggde jag upp min egen hemsida och la ut en annons på blocket för att börja ta emot fotouppdrag.

Helt plötsligt hade jag prickat av en dröm jag har haft ända sedan jag var liten. En dröm jag trodde var så långt borta att det inte ens var värt att satsa på. Nu var jag helt plötsligt en fotograf som var ute på uppdrag.

Men en sak hade jag i alla fall bestämt mig för. Jag SKULLE spendera min sommar på Öland. Och det var precis vad jag gjorde. Och vilken sommar vi hade! Jag ska nog bara låta bilderna tala för sig själva.

Det känns som om jag hade en sommar som jag kommer se tillbaka på som DEN sommaren.

Och så var det höst igen. Och oj vad tiden gick fort. Jag och Andreas fick en lägenhet som vi började hyra i andrahand. Så flyttlasset packades ihop och kördes till norra sidan av Stockholm.

Jag bestämde mig för att testa någonting nytt och vips så var jag statist och skådespelare för skoj skull.

Och så började jag ett nytt jobb som brevbärare. Först började jag jobba två gånger i veckan. Sedan 5 och i fredags skrev jag på ett nytt kontrakt för en fast heltidstjänst. Juste, och nu är det vinter igen!

Det känns som att det var en livstids sedan jag satt och skrev det där första inlägget för år 2018. Där allt var planerat och klart in i minsta detalj. Hade någon hade sagt till mig att detta år skulle bli så här hade jag aldrig trott dem. Men här är jag nu. Ett år (en livstid) klokare och med en insikt över att livet inte är till för att planeras. Det är till för att levas, oavsett vad som händer.

Jag kan knappt vänta på att få lämna detta år bakom mig och välkomna år 2019. Denna gång har jag faktiskt ingenting planerat och det känns så skönt. Vi får se vad som händer helt enkelt!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer