To busey skating

Nu är jag tillbaka i Falun igen. Jag anlände igår, sent på kvällen för att kunna fortsätta praktiken idag på måndagen. Det blev bara ett par timmars sömn men efter den här helgen gör det inte så mycket.
Jag tänkte börja med att berätta för er vad jag har gjort den här helgen. Det har bara gått tre dagar, ändå har jag gjort tillräkligt för att kunna täcka en hel vecka av aktiviteter. Och jag tänkte börja denna måndagen med att visa ett par bilder ifrån vår utflykt på långfärdsskridskor.

Vi satt och pratade hemma en morgon vid frukosten och, jag vet inte hur vi kom in på det men, av någon anledning kom vi in på gamla saker som ligger uppe på vår vind. Du förstår, när jag var litet bodde vi i Nynäshamn med gångavstånd till vattnet och med naturen precis utanför dörren. När vi sedan flyttade närmare Stockholm blev det vissa saker som hamnade i kartonger uppe på vinden och som på sätt och vis har glömts bort sedan dess. Ett av de sakerna är vinter utrustningen som består av långfärdsskridskor och livräddningsutrustning (Sånt som är bra att ha när man ger sig ut på isen). Det slutade i alla fall med att vi bestämde oss för att gå upp och leta fram dem och se ifall de fortfarande fungerade. Lite senare hoppade vi in i bilarna för att ta oss till närmaste, plogade, sjö.

Utflykten denna dag gick ut på att prova utrustningen och se ifall detta skulle kunna vara en rolig vinteraktivitet. Så väl framme vind hällasgården plockade vi fram skridskorna för att inspektera dem och för att se ifall de passade till våra kängor.

Min mammas långfärdsskridskor är faktiskt äldre än bara ett par år. Min mamma har nämligen ärft dem av sin mamma, som köpte dem när hon var i min ålder. Så dessa skridskor är ända från 50-talet. Mamma berättade att kängorna var lite för tajta för henne så jag plockade av mina vanliga skor för att testa dem. De passade perfekt!

Jag har bara åkt långfärdsskridskor en gång förut och det var någon gång i början av gymnasiet. Den här gången, när jag precis hade satt på mig den, kände jag mig som bambi på hal is. BOKSTAVLIGEN! Men när jag kom ut på det uppplogade spåret kändes det mycket bättre. Jag tänkte att ifall jag bara slappnade av lite skulle det nog gå bra.
Och det gjorde det! Vilket flyt jag hade. Dock var denna lilla sjö lite överkurs för mig. Det var otroligt mycket folk på isen, både barn och vuxna. Jag var tvungen att sicksacka mellan dem, vilket krävde all min koncentration då jag egentligen bara försökte hålla mig på benen. Och som om det inte räckte gick det en stor spricka genom isen som man då och då var tvungen att kliva över för inte falla framstupa rakt ner på isen. Men det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade trott.
Vi spenderade ett par timmar där på isen och vi njöt av det vackra vintervädret som äntligen hade kommit till Stockholm. Det var riktigt mysigt att se på alla människor som färdades över sjön, antingen på skidor eller skridskor. Och det var inte bara jag som hade passat på att ta med mig kameran. Det var verkligen en underbar vinterdag!
Vi turades om att använda skridskorna,vi hade bara två par, och vi insåg att detta faktiskt var riktigt roligt! Det är lite saker som behövs kompletteras till utrustningen. Till exempel fler skridskor, hehe. Men jag kan nog inte tänka mig att dem kommer hamna på vinden igen!
Eftersom mamma inte kan ha skridskorna längre fick jag ärva dem av henne. Jag fick till och med en packad påse med mig upp till Falun. Jag längtar verkligen till att jag får en ledig dag så att jag kan ge mig ut på sjön och prova dem! Nu ni, nu kommer det bli åka av!
#Nouw30DayChallenge​

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

havsfrun
havsfrun,

Vilka fantastiska bilder du tar! Blir sugen på att ge mig ut på skridskotur själv efter att ha läst ditt inlägg 😊

nouw.com/havsfrun
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
tack så mycket! 😃 vad roligt! Det tycker jag att du ska göra 😊
nouw.com/petraelisabeth
isabelw
isabelw,

Wow så fina bilder!!

nouw.com/isabelw
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
nittiosex
nittiosex,

Åh, vad mysigt!

nouw.com/nittiosex
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, visst! 😃
nouw.com/petraelisabeth