To plant a garden

To plant a garden is to belive in the future. - Saga (en av hennes broderier).

Mobilbilder från en hylla i Sagas kök.

En sak som jag älskar med Saga är att hon har sån underbart härlig stil, utan att ens försöka. Jag kommer alltid hemifrån henne med så mycket inspiration av både henne och hennes hem att jag bara vill sätt igång att inreda och skapa mig ett sånt där otroligt härligt hem som hon har.

Jag spenderade gårdagen hemma hos henne med att möblerade om ute på hennes veranda för att förbereda inför hennes fest som hon ska ha om ungefär en vecka. Vi ställde i ordning soffgrupper, gjorde en bänkhörna och massa andra sittplatser samt ett barbord som tillsammans skapade ett stort uterum som var gjord för att sitta och umgås i mängder! Det blev riktigt bra och vi firade med att äta sen lunch och titta på RuPaul´s Drag Race på Netflix.

Men tillbaka till det jag egentligen tänkte skriva. När jag skulle åka hem i morse kom Saga med en liten förpackning med två växtskott som hon hade plockat från två av hennes blommor i köket. Hon hade slagit in dem i blött papper och en tom toarulle för att skydda de små rötterna, sedan gav hon dem till mig. Det här tyckte jag var världens mysigaste!

Så fort jag kom hem plockade jag fram två glasburkar som jag hade tvättat rent tidigare för just ett sånt här tillfälle. Sedan fyllde jag dem med jord och planterade de små skotten.

Det var så mysigt att sitta ute på balkongen och pyssla med jord, vatten och de små växterna. Vinden var alldeles sval och man kände att det började gå mot höst. Men att få sitta och skvätta jord runt omkring sig fick det att kännas lite mer som sommar.

Hela den här grejer fick mig att tänka på hur detta borde vara en grej, en trend, om man så vill. Hur underbara är det inte att dela med sig av sina växter? Att lämna ifrån sig små skott när gäster kommer och hälsar på. Eller att ge bort en liten del av sin växt till någon som ändå hade tänkt att gå och köpa en ny. Japp, jag tycker att detta definitivt borde vara en grej.

Brukar du göra såhär?

I alla fall. Just nu sitter jag och väntar på att min mamma ska svänga förbi hemma och plocka upp mig för vi ska iväg till Öland över helgen! Ååh jag är så TAGGAD!

Vad ska du göra i helgen?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

ellenbjorsson
ellenbjorsson,
Jätte fina bilder!!:)
nouw.com/ellenbjorsson
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Jennie,
Men åh va kul! Förra året odlade vi tomater och lite annat men blev tyvärr inget detta året så får ta nya tag nästa år igen 😃 Fina bilder du tar!
beautyela.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh vad roligt! 😃 Nej det har vart riktigt svårodlat i år. Hoppas det får bättre nästa år! 😃
nouw.com/petraelisabeth