Turn your face to the sun

Turn your face to the sun and all the shadows fall behind you.

Det är den tionde januari och det börjar redan märkas att det är ett nytt år fullt av förändringar. Det började med en ganska stor förändring, Andreas har flyttat tillbaka till Stockholm. Detta låter som en dålig sak, som att vi har gjort slut eftersom vi har flyttat ifrån varandra, men allt är toppen med oss! Detta är någonting bra. Det är en start på alla förändringar som kommer ske detta år. Han har flyttat ner till Stockholm för att arbeta, plugga och förbereda för framtiden.

Jag, däremot, fortsätter vardagen här. Jag har precis avverkat två uppgifter i måndags med både presentationer och inlämning. Nu har jag bara en uppgift kvar. Så på fredag är sista inlämningen och också sista dagen på termin 4. Det känns verkligen toppen!

Men idag då? Idag har jag tagit det lugnt och bara njutit av dagen. Jag gjorde i ordning en termos med varmt vatten och tog fram en filt och stoppade ner det i väskan, innan jag klädde på mig, lager på lager, och gick ut. Min cykel har gått sönder, vilket är mitt ända färdmedel här i Falun, så jag fick ta en promenad helt enkelt. Som tur är har sjöarna frusit här omkring, vilket innebär att jag kan ta mig till fina platser genom att gå rakt över sjön. Så det var det jag gjorde.

Först var jag lite nervös över att gå ut på sjön. Jag såg framför mig att jag skulle höra ett stort brak och sedan falla ner i vattnet. Men det gick bra! När jag kom ut till det plogade spåret kändes det mer säkert. Att en bil faktiskt har kört på isen och plogat bort snön kanske borde vart garanti nog. Men man vet aldrig!

Mitt ute på isen bestämde jag mig att ta fram filten och termosen och slå mig ner. Jag hade tagit med mitt nya macro objektiv för att testa det. Så jag satt på filten och fotograferade isen runt om kring mig. De är de bilderna som ni ser här. Men det var svårt! Det är lite annorlunda ifrån vanliga objektiv. Den här är dessutom 100% manuell, vilket är en utmaning som jag gillar extremt mycket!

Men jag tog andra "normala" bilder också för att kunna visa er hur det såg ut. Det var minus nio grader och alldeles för kallt för ansiktet men solen värmde faktiskt. Så jag satt där och såg solen gå ner bakom träden. Mitt i allt kom även ett rådjur och hälsade på. Det var så fint med den rosa solnedgången i bakgrunden att jag satt där och tittade länge. Långt efter att det började mörkna.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

  • Winter

Gillar

Kommentarer

gabriellamadeleine
gabriellamadeleine,

Underbara vinter bilder! <3

nouw.com/gabriellamadeleine
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! 😃
nouw.com/petraelisabeth