Veckans inlägg!

Hur får vi mer kontakt med våra läsare?

Jag snubblade över ett intressant inlägg här om dagen som @Archeyyy skrev för ett par dagar sedan. Detta inlägg handlar om bloggare, läsare och gemenskapen som bildas i bloggvärlden och hon tog upp ett ämne som jag har funderat ganska mycket över sedan dess. Nämligen hur vi som bloggare får bättre kontakt med våra läsare samt hur vi får igång en dialog i kommentarsfältet.

Veckans inlägg!
Som @Archeyyy skriver är det många som lägger in frågor i sina inlägg för att engagera sina läsare och för att få igång en dialog. Det kan vara allt från "vad ska ni göra idag?" eller "vad tycker ni om detta?". Jag vet att jag är en av dem som brukar göra så. Men trotts att man vet att det är många som läser, är det nästan ingen som svarar på frågan som ställs.

När jag läser @Archeyyy inlägg börjar jag fundera på varför. Vad skulle krävas för att just mina läsare vill engagera sig och svara på just den här frågan? Kanske är det inte relevant för den som läser, och det är okej! Men vad är det som är relevant?

2 frågor

Jag har två frågor till er som jag ville diskutera här idag!

1. Har du upplevt detta? Och har du upplevt någon skillnad ifall du gjorde en förändring? 

2. Vad skulle krävas för att du skulle kommentera ett inlägg?

Hoppas att du vill fördjupa dig i dessa två frågor tillsammans med mig! Och tillsammans komma fram till någonting bra!
Love! Petra Elisabeth.

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

hjartebarnsmamman
hjartebarnsmamman,
Jo jag upplever det själv och ställer ofta en fråga i början av inlägget men som inte besvaras alltid. Ibland går jag själv inte in och läser ett blogginlägg ordentligt utan bläddrar bara igenom för att kanske kommentera en bild.. en bra grej är kanske att skriva en mer lockande rubrik?
nouw.com/hjartebarnsmamman
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Jo förstår vad du menar. Jag gör ibland samma sak. Vilket bra tips! Det är svårt dock! Tycker oftast titeln är den svåraste att skriva haha 😊 hoppas du får en fin helg! Kram!
nouw.com/petraelisabeth
Maria ,
Hej Petra ! Jag har varit med om det men man känner att folk går bara in och skriver såna frågor för att få läsare jag tycker det är roligare att svara på bloggar som uppdateras ofta, som kanske skriver om ett intressant ämne och dom tex frågar om man har testat en produkt ! Lite som konsumentråd eller om någon har lagt upp snygg inredning eller outfit där man kan fråga vart det är köpt mm!! Det ska kännas lite som om läsaren är intresserad av vad man skriver !! För ibland så kan man skriva i inlägget vad man gör i dag och ändå kommer frågan , vad ska du göra i dag ?? Hm Läs 😀 kram
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Hm, det är sant! Jag håller med dig! 😊 Vilket bra tips, jag ska absolut tänka på detta. Hopa dyft en fin dag! Kram! 😊
nouw.com/petraelisabeth