Vi har haft inbrott!

Är inte något av det värsta som finns att veta att en okänd person har gjort inträng i ditt privatliv? Detta vaknade jag till i morse. Samtidigt är jag inne på en väldig spännande väg i mitt liv. Jag har mycket på gång och just nu känns det som att min fotografi tog ett stort hopp framåt!

Vissa dagar tar man två steg fram, ett steg bak. Man har ´framgångar och motgångar, bättre och sämre perioder. Denna morgon blev detta tydligare än någonsin. Du förstår, jag vaknade i morse av att jag hörde röster utanför min sovrumsdörr. Det var någon som talade i telefon, en annan som la kommentarer medan det skramlade i köket. Det lät definitivt annorlunda ifrån andra mornar.

Jag gick upp, klädde på mig och kikade ut. Där i köket stod mina föräldrar och samtalade. De hade djupa rynkor i pannan och de stod upp, som om de var på språng, som att det var bråttom. Jag gick närmare för att höra samtalet. Tydligen hade det hänt något. Jag kände att spänningen växte inom mig och jag började anamma pressen som hängde över rummet. Tillslut stod jag också och lyssnade med ett djupt veck i pannan.

Vi hade haft inbrott i vår bil under natten. Bilen stod på vår privata parkeringsplats nedanför lägenheterna, i vårt avskilda område mitt emellan flera lägenheter, bostadsområde och ett dagis. Det var jeepen som blev utsatt inatt. Vår äventyrsbil. Taket var uppbrutet, underredet under ratten var sönder. Det såg ut som att de hade försökt knipsa av instickslåset för nyckeln och till råga på allt hade de sprejat ner insidan av bilen, instrumentbrädan och förarsätet, med orange sprejfärg. Men de hade inte lyckats få iväg bilen. Antagligen, eftersom det är ett så aktivt område, har de nog blivit avbrutna så de har vart tvungna att fly. De hade glömt kvar sin ryggsäck, sprejburkar, brytverktyget och ett rumpavtryck i färgen på sätet. Jag tänker ta mig friheten att döma de som bröt sig in i bilen och ´säga att de inte kan ha vart särskilt smarta.

Så denna förmiddag har ägnats åt att städa ur privatsaker ur bilen, ringa bärgaren, dokumentera ingreppet och samla ihop bovarnas kvarglömda saker. Nu sitter jag här och skriver medan den fräna lukten av sprejfärg får mig att nysa om och om igen. Men jag kan inte få mig själv att blir arg över detta. Jag blir så besviken på människorna som gjorde detta, jag menar, de förlorar säkert mer på det här än vad vi gör, ändå kan de inte låta bli. Det är fruktansvärt att veta att ett par människor har smugit omkring utanför mitt fönster, suttit på min plats i bilen och rotat genom våra saker samt förstört den. Sedan blir det ju dyrt, oavsett hur mycket försäkringar man har. Men mest blir jag ledsen över att de påverkar vårt liv över huvud taget. Det här är en bil vi förknippar med äventyr, det är resor på omöjliga skogsvägar, avlägsna platser och genom snöstormar. Vi skulle iväg med den till Öland nästa helg över valborg. Nu kommer denna bil stå på en verkstad i stället. Ändå är det bara en bil, en sak som går att ersätta. Därför tänker jag inte låta denna händelse ta mer plats i mitt liv än såhär. Nu tänker jag gå vidare till de två stegen framåt!

Jag gjorde min nya hemsida offentlig igår och skrev ett inlägg om att jag sökte fotografiuppdrag. Direkt efter att jag publicerade det fick jag kalla fötter och började leta efter extraarbeten på blocket. Men jag har fått så fin respons! Det har inte gått 24 timmar än och jag har nästan fått uppdrag för alla kategorier till hemsidan! Hittills har jag fått in 9 olika uppdrag och jag är supertaggad! Till och med företag har hört av sig och vill att jag fotograferar porträtt till deras hemsida.

Helt plötsligt känns inte den där drömmen om att kunna arbeta med fotografi så himla långt borta. Missförstå mig rätt, det är otroligt mycket jobb och jag arbetar redan heltid för att få chansen att göra detta lite grann. Men nu har jag kommit en bit på väg och jag har lyckats gjort det läskigaste, att erbjuda en tjänst och riskera att bli avvisad. Nu kommer steg nummer två, att göra ett bra arbete när det väl är dags!

Ja denna morgon har verkligen vart en ovanlig sådan. Den har visat att man kan ta ett steg bak och två steg fram på samma gång. Nu ska jag gå och göra i ordning en lunch innan jag sätter mig ner och förbereder mig inför det första fotografiuppdraget. Jag ska plugga porträtt fotografi och blixt.

Ni kommer självklart få följa med på min resa mot fotografin, förberedelser, medgångar och motgångar samt se bilder från alla uppdrag. Allt här på bloggen!

Hoppas ni får en fantastisk dag!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

myglitterobsession
myglitterobsession,
Usch inbrott är aldrig kul.. Så trist att folk inte kan skilja på ditt och mitt..
nouw.com/myglitterobsession
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Så tråkigt! Håller med 😊
nouw.com/petraelisabeth
Maria ,
hej petra !!! gud va trist att läsa 😒 hoppas allt går snabbt att laga !!! grattis till alla uppdrag , gör inte allt gratis nu ! ta en liten slant ! det e du värd ❤️❤️❤️kram maria
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Hej tack så mycket! Jag sk ainte jobba för mycket. Bara lite haha 😊 Kram!
nouw.com/petraelisabeth
Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, jätte tråkigt :/
nouw.com/petraelisabeth
celinelundqvists
celinelundqvists,
Men usch så obehagligt!
nouw.com/celinelundqvists
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, jätte obehagligt! :/
nouw.com/petraelisabeth
4foodies
4foodies,
Usch och fy, sådant vill man inte vara med om!
nouw.com/4foodies
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
nej, så tråkigt!
nouw.com/petraelisabeth
Christer,
Inbrott är trisst som bara den, Har själv aldrig upplevt det varken i lägenhetenmen på jobbe tja gjobbade så gjorde folk inbrott förra sommaren.. Det var grymt trist 😟
www.christerholm.nu
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, så trist! Nej, har inte heller haft det i lägenheten än. Men det suger ändå :/
nouw.com/petraelisabeth
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Usch vad obehagligt 😟
nouw.com/sofialissmyr
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, fruktansvärt! 😟
nouw.com/petraelisabeth
cmandiih
cmandiih,
Så hemskt! Men så otroligt himla fina bilder!
nouw.com/cmandiih
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja, så trkigt! Tack! 😃
nouw.com/petraelisabeth
Kamilla,
Så tråkigt med inbrott. Skickar över kramar
kamillaskamera.com/
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket!Ja, riktigt tråkigt :/
nouw.com/petraelisabeth
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Men fy vad tråkigt! När ska folk lära sig at låta andra saker vara? :/
nouw.com/sofialissmyr